Στο διάστημα μεταξύ μιας πρώτης συνέντευξης και μιας προσφοράς εργασίας, μπορεί να υπάρξει μεγάλος χρόνος αναμονής. Μελέτες δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, οι περισσότερες εταιρείες δεν κάνουν αυτή την τελική προσφορά εργασίας μέχρι 24 ημέρες μετά την αρχική συνέντευξη.

Αντί να αγχώνοντε μόνο για το αν πήραν τη δουλειά, οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε από τους διάφορους τρόπους για να κρατήσουν τα ονόματά τους στο μυαλό των υπευθύνων προσλήψεων και άλλων φορέων λήψης αποφάσεων. Εδώ θα βρείτε πέντε τρόπους παρακολούθησης της αίτησης σας μετά από μια συνέντευξη εργασίας.

  1. Γράψτε εξατομικευμένες ευχαριστήριες σημειώσεις

Είναι ακόμα απαραίτητο να γράψετε ένα εξατομικευμένο ευχαριστήριο email εντός 24 ωρών από τη συνέντευξή σας σε κάθε άτομο με το οποίο συναντηθήκατε. Η σημείωση πρέπει να αναφέρει κάτι αξέχαστο για τη συνομιλία, έναν πελάτη που γνωρίζετε και οι δύο, μια εθελοντική οργάνωση που υποστηρίζετε και οι δύο ή κάτι που προέκυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που δημιούργησε μια σύνδεση μεταξύ εσάς και της θέσης ή μεταξύ εσάς και του ατόμου που σας πήρε συνέντευξη.

Ένα ευχαριστήριο σημείωμα παρέχει επίσης την ευκαιρία να μοιραστείτε πληροφορίες που δεν συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Για παράδειγμα, εάν ένας ερευνητής ανέφερε ένα project και δεν είχατε την ευκαιρία να πείτε ότι διακριθήκατε σε ένα παρόμοιο project σε μια προηγούμενη δουλειά, θα μπορούσατε να το χρησημοποιήσετε στο ευχαριστήριο σημείωμά σας.

  1. Συνδεθείτε στο LinkedIn

Μετά τη συνέντευξή σας, στείλτε προσκλήσεις για σύνδεση στο LinkedIn στα άτομα με τα οποία συναντηθήκατε. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το επαγγελματικό σας δίκτυο εντός της εταιρείας πριν ακόμη προσληφθείτε. Σκεφτείτε επίσης να στείλετε προσκλήσεις στο LinkedIn σε λίγα άτομα στην εταιρεία που δεν έχετε γνωρίσει ακόμα. 

  1. Απευθυνθείτε στο άτομο που σας παρέπεμψε

Εάν κάποιος σας παρέπεμψε στη συγκεκριμένη εργασία, φροντίστε να στείλετε μια ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πήγε η συνέντευξη. Ευχαριστήστε τους για τη βοήθειά τους, πείτε τους ότι είχατε μια καλή συνομιλία και ενημερώστε τους αν εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για τη θέση. Αλλά μην περιμένετε να κάψουν την πολιτική ή την διαδικασία που ακολουθούν ελέγχοντας την κατάσταση της αίτησής σας ή πιέζοντας για να πάρετε τη δουλειά.

  1. Ζητήστε μια ενημέρωση

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ρωτήστε κάποιον απο το ανθρώπινο δυναμικό για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, μαζί με πόσα άτομα παίρνουν συνέντευξη και πότε αναμένεται να αρχίσει το νέο μέλος του προσωπικού. Αυτό θα δώσει μια αίσθηση του χρόνου που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να γνωρίζετε πότε μπορείτε εύλογα να ζητήσετε μια ενημέρωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της παρακολούθησης, ένας υποψήφιος μπορεί ευγενικά να πει στον υπεύθυνο προσλήψεων ότι υποβάλλει αιτήσεις για άλλες ευκαιρίες και ίσως χρειαστεί να λάβει απόφαση σύντομα. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τον υπεύθυνο προσλήψεων να αναλάβει δράση.

  1. Κρατήστε την πόρτα ανοιχτή

Εάν δεν λάβετε προσφορά εργασίας και εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για την εταιρεία, θα πρέπει να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανατροφοδότησης. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσε να αναφέρει: “απόλαυσα την εμπειρία μου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνέντευξης και θαυμάζω την εταιρεία. Αν και δεν πήρα τη δουλειά, θα ήθελα να διατηρήσω επαφή για μελλοντικές ευκαιρίες.”

Δημοσιεύθηκε από Christos Constantinou